מהי חיוביות רעילה ולמה כלכך חשוב לעבד לידה?

"לידה קשה? העיקר שכולם בריאים": איך חיוביות רעילה לא מאפשרת לנו להרגיש באמת?
הריון ולידה הם שני חוויות מופלאות בחיינו אבל גם עלולות להותיר בנו צלקות. מהפלות, לידות שקטותף סיבוכים או הריונות מורכבים. נשים רבות שחוו הריון ולידה כאלו מעידות כי לא פעם, לא ניתנת להן הלגיטימציה לדבר את החוויה הפחות נעימה שעברו. הכירו את "חיוביות רעילה", ולמה חשוב להיזהר ממנה 
"עברת לידה שקטה? לפחות יש לך 3 ילדים בריאים בבית"; "את בלחץ מההריון? תירגעי, זה יפגע בעובר שלך", ההריון לא נקלט? את עוד צעירה. יש לך עוד המון הזדמנויות"; לא מצליחה להרות כבר שנה? הכל לטובה, הוא יגיע בזמן הנכון", אלו הם חלק מהמשפטים המוכרים ביותר כמעט לכל אישה שניה, בטח בישראל, בה מקדשים את הילודה הרבה יותר ממדינות רבות בעולם. כמובן שלאף אחד אין כוונה לפגוע, אבל לעתים – המקום שמבקש מאתנו "לשחרר" ו"לזרום", הוא בדיוק המקום שכובל אותנו ומכניס אותנו לייאוש גדול.

הכירי את "חיוביות רעילה": מושג חדש יחסית בפסיכולוגיה שמאמין כי לא משנה עד כמה המצב חמור או קשה, עלינו להמשיך לחשוב חיובי, לחייך לעולם והוא ישיב לנו חיוך, לא לשמור בבטן, לדפדף, לזרום, להמשיך הלאה. לנטרל כל סיטואציה חמורה או קשה להמשיך לנוע הלאה. על פניו יופי של גישה לחיים, אולם גם כאן יש כמה כוכביות שחשוב לשים לב. מה מזיק בחשיבה חיובית?
1. השקפה חיובית היא חיונית לנפש שלנו אולם הבעיה מתחילה כשהחיים, איך לומר, לא תמיד חיוביים. לכולנו יש רגשות וחוויות לא פשוטים שחשוב להתמודד איתם, לעכל אותם, לטפל בהם. 2. חיוביות רעילה לוקחת את החשיבה החיובית לקיצון ומכלילה את המצב. הבעיה היא שבגישה זו ממזערים ואף מכחישים כל זכר לרגשת אנושיים שאינם שמחים. 3. חיובית רעילה אינה משאירה מקום לרגשות השליליים ובכך מונעת תמיכה אותנטית ואמיתית שאנשים זקוקים לה כל כך על מנת להתמודד עם מה שהם מתמודדים.

4. חיובית רעילה גורמת לבושה
בשימוש בחיובית רעילה, עובר מסר של בושה, כאילו הרגשות שלנו אינם מקובלים ואינם מתאימים. הרי ברור שעלינו לשמוח על שלושה ילדים בריאים בבית, אך האם זה אומר בהכרח שאסור לנו להיות עצובים על התינוק הנוסף שאיבדנו? איך תתמודדו עם חיוביות רעילה?
1. הבינו שזה בסדר גמור לא להיות בטוב כל הזמן.
זה בסדר להרגיש עצוב שגילית שיש לך בת ולא בן שכל כך חיכית לו. זה רגש קיים ונוכח. זה בסדר שיהיו לך כמה רגשות ברגע אחד. זה מה שזה. 2. נהלי את הרגשות השליליים שלך.
אל תתכחשי לרגש הזה אבל דעי כיצד לנהל אותו. נסי שלא לצבוע את כל עולמך בשחור, וכן נסי למשל להבין את הזכות והחסד בכך שזכית להריון שרצית, אבל זה בסדר גמור להרגיש גם את מה שאת מרגישה. 3. שימי לב במה את מקיפה את עצמך
לרשתות החברתיות יש תפקיד מהותי, במיוחד באנשים שאת בוחרת לעקוב אחריהם. ישנם חשבונות שיכולים להוות השראה ויש כאלו שגורמים לנו להרגיש עוד יותר קטנים ולא מוצלחים. בחרי בקפידה אחרי מי את עוקבת. במיוחד ברגעים בחיים שאת צריכה תמיכה אמיתית וחמלה למצב שלך. 4. תני ביטוי לתחושות שלך
כתבי אותן, העלי את הרגשות שלך על הכתב, לעצמך, לרשת, לחברים קרובים. למי שאת רוצה. תני לזה קול. מחקרים מצאנו כי עצם הביטוי של מה שאנחנו מרגישיים יכול לפחית את עוצמת הרגשות השליליים.